Слава Ісусу Христу, шановний отче!) В мене друг, який є дуже дорогою і близькою мені людиною, раніше у 2014-15рр брав участь у бойових діях на Сході нашої країни і зараз знову підписує контракт, і я вже зараз хвилююся і переживаю за нього. І мені пригадалось, як в одній з передач, де йшлося про бойові дії в нас на сході, дружина військового розказувала, що вона ходила до монастиря і їй там дали молитву, яку ще в роки другої світової жінки давали своїм близьким, вшивали в одяг і ті завжди поверталися живими. Хотіла у Вас отче запитати, чи не можете підказати, що це була за молитва і чи можна було б вишити молитву, наприклад на хустинці і освятити, щоб була як оберіг чи просто як частинка тепла, яку можна було б дати людині із собою? Або можливо можете порадити, що ще можна зробити у даній ситуації. Наперед велике і сердечне Вам спасибі отче за Вашу допомогу і поради! Іванна.

Слава навіки. Дорога Іванко, найбільше, що можемо зробити, щоб захистити свого друга, це щоденно, щиро молитися за його здоров'я та щасливе повернення додому. Такої особливої молитви не знаю, але думаю, що не варто її вишукувати, адже замість цієї молитви можете подарувати своєму другові натільний хрестик - символ нашої перемоги та захист від усіх ворогів видимих і невидимих. Також можете подарувати йому маленький молитовник з якого він також міг би молитися до нашого Господа. Думаю це буде гарним виявом дружньої любові та нагадуванням про те, що ви про нього пам'ятаєте та переживаєте. Нехай Господь охороняє його та всіх наших воїнів. З молитвою, о. Віталій.