Славімо Його! Не хочу говорити, що сповідь була не дійсна, просто на майбутнє, знайте, що на сповіді краще називати все своїми іменами, щоб не було потім докорів сумління, що щось не так сказали, щось не договорили, і. т. д...

Але, користуючись нагодою, хотів би заохотити Вас, до дещо іншого, а саме,  до життя у чистоті. Коли ви зустрічаєтесь з дівчиною, ви маєте розуміти, що нагода до гріха нечистоти, це є провокація від лукавого, який хоче, намовивши нас на гріх, якнайбільше віддалити від Бога. І кожного разу коли ми грішимо, ми тим самим вибираємо гріх, насолоду, егоїзм, а прикриваємо це тикими словами як кохання, довіра чи "у нас все серйозно".

Правдива любов між хлопцем і дівчиною  - це життя у дошлюбній чистоті, бо хоч може це і важко, однак це показує якими Ви є насправді, один перед одним, та яка із вас буде в майбутньому сім'я. Подумайте над цим, якщо справді прагнете любити.  З молитвою, о. Віталій. 

Слава навіки! Дорогий Петре, хочу Вас запевнити, що Ваша сповідь є дійсною, просто на наступного разу будьте уважніші. Хай Господь благословить Вас. 

Слава навіки! Дорога Вікторіє, немає такого припису, який би зобов'язував нас сповідатися тільки в одного священика, тож це означає, що Ви можете сповідатися у різних священиків своєї Церкви (УГКЦ). Однак є гарне заохочення, щоб кожна людина мала свого духівника та сповідника, до якого могла б прийти за порадою у тій чи іншій життєвій ситуації та посповідатися. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Немає жодної перешкоди для участі дівчини чи жінки у спільній молитві, богослужіннях, коли у неї критичні дні.  Дівчина чи жінка  має право причащатися, приймати інші Святі Таїнства Церкви. Менструація ніколи не була і не буде перешкодою для дії Божої Благодаті, щодо свого улюбленого творіння - жінки. Жінка під час свого менструального циклу може і запрошена активно жити по-християнськи, у тому числі черпати духовну силу і змінювати себе зсередини завдяки всьому, що пропонує їй церковне середовище. Отже, менструація є природним циклом організму жінки. Такою Господь сотворив жінку, а все, що Господь сотворив було дуже добре (див. Книга Буття. 1. 31). Тому жодної перешкоди приступати в цей час до Св. Тайни Сповіді чи Святошго Причастя немає.

Слава навіки! У нашому храмі священики сповідають щодня, о 8:00 та 18:00 - в будні та о 9:00, 11:00 та 18:00 - в неділю чи свята. При потребі можна підійти і в інший зручний час, так як священик є протягом дня у храмі. 

Дорога Юліє, шлях навернення і покаяння кожної людини прекрасно описав Ісус у «Притчі про блудного сина», центром якої є «милосердний батько» (Лк. 15,11-24), що кожного дня чекає нашого покаяння та навернення. Ви дуже гарно написали, що добра сповідь - це найбільша мрія цілого Вашого життя. Скажу Вам більше, що і Господь дуже сильно чекає цієї сповіді, адже давно готовий пробачити та прийняти ваше покаяння. Не слід боятися сповіді, адже священик це всього лиш інструмент у Божих руках, через який Господь промовляє до нас слова прощення. Тож прямо сьогодні зніміть з себе той тягар гріха, який носите на собі та приступіть до Св. Тайни Сповіді. У нашого храмі Сповідь проводиться щоденно перед Службою Божою або ж у інший, зручний для Вас час. З молитвою за Вас, о. Віталій.

В тому чи іншому обряді є свої приписи служіння Святої Літургії та участі вірних у ній. В церковному законодавстві УГКЦ, а саме, у Партикулярному праві УГКЦ подано вичерпну відповідь щодо цього: "Вірні можуть приймати Пресвяту Євхаристію тільки один раз на день." (Кан. 90 § 2) 

Слава навіки! Так, приходьте.

Слава навіки! Дорога Тетяно, про цей випадок слід було одразу ж повідомити священика, який відправляв Літургію, в іншому разі зробити все, щоб уникнути зневаги Святих Тайн. Причастя спожити або ж повернути священику.  На майбутнє, протягом якогось часу нехай дитина причащаються тільки Кров'ю Господньою, про що слід попередити священика перед прийняттям Св. Причастя. 

Якщо відчуваємо за собою тільки повсякденні гріхи, то, можемо приступати до Причастя, не роблячи ніякого святотатства, оскільки повсякденний гріх не позбавляє людину стану благодаті. Повсякденні гріхи відпускаються через освячуючу благодать, яку ми приймаємо в момент причастя. Тим не менше, краще сповідатися регулярно, навіть якщо на совісті тільки повсякденні гріхи. Рекомендується приступати до Таїнства Покаяння один раз на місяць, чи при потребі. Якщо ж людина усвідомлює, що вона скоїла тяжкий гріх, то не може приступати до Святого Причастя, не сповідаючись. 

Дивіться також: Як відрізнити важкий гріх від легкого?