Слава навіки! Досить важко відповісти на запитання не знаючи причини конфлікту чи непорозумінь, що виникли між вами, адже не можуть люди в одну мить без причини перестати спілкуватись. Тому найпершою порадою в цій ситуації, буде заклик до діалогу та пошуку різних рішень до вичерпання непорозуміння між вами. Гріх є там, де гнів чи злоба, чи навіть не бажання примиритися з тією чи іншою людиною. Бог завжди закликає нас до братньої любові та примирення. 

Слава навіки! Якщо відчуваєте, що ті молитовні практики, що супроводжують носіння параману є для вас заважкими, чи занедбуються через ті чи інші причини, то можете відмовитися від нього у звичайний спосіб, не виконуючи якихось додаткових практик або молитов, пов'язаних з цим. Однак, щоб поновити цю християнську практику, варто все ж взяти благословення у свого духівника, чи іншого священика. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Слава навіки! Щоб якось вияснити причину таких відчуттів, раджу Вам звернутися до священика, на духовну розмову в ході якої можна було б проаналізувати детальніше, що могло спричинити таку ситуацію. В будь якому разі, не переставайте молитися, чи приходити на Службу Божу, адже в цьому наша найбільша сила! З молитвою за Вас, о. Віталій

Слава навіки! Я переконаний в тому, що правильно буде написана записка за здоров'я в такий спосіб, щоб було добре зрозуміло ім'я людини за яку молимось, без уточнення брат, мама, похресник. Якщо кількість імен надто велика, з практичної точки зору простіше буде написати: Юлія з родиною, чи Василь з родиною і.т.д. Перед Богом воно буде мати рівну цінність, адже Господь знає ім'я і прохання кожного.

Слава навіки! Дорогий Назарій, На сьогоднішній день твори Марії Вальторти є заборонені Церквою, як такі, що не мають надприродного характеру та є лише вигадкою самої авторки, яка, переконана в своїх одкровеннях, могла завдати багато шкоди вірним. У 1985 році кардинал Ратцінґер (пізніше Папа Бенедикт XVI) як префект Конгрегації Віровчення дав таку оцінку: «Я підтверджую правильність засудження творів Марії Вальторти і вважаю їхнє поширення небажаним, щоби уникнути шкоди, яку цей витвір може принести простим людям». 

Церковне законодавство, а саме Кодекс Канонів Східних Церков, про друк духовної літератури говорить:

Кан. 659 – Рекомендується, щоб будь-які твори, які висвітлюють католицьку віру або мораль, мали принаймні церковний дозвіл, з дотриманням більш вимогливих приписів інститутів посвяченого життя. 

Кан. 662– § 1. Церковне затвердження або дозвіл на видання книг, якщо право виразно не постановляє щось інше, може дати або власний місцевий Ієрарх автора або Ієрарх місця видання книг або, врешті, вища влада, яка має повноваження керівництва осіб або місць.

Твори Марії Вальторти такого дозволу не мають. 

Слава навіки! Питання щодо призначення чи переведення священиків на ту чи іншу парафію належить до компетенції єпархіального управління. Однак слід також розуміти, що скоріш за все таке рішення було зумовлено виправданою причиною. 

Славімо Його, як на мене, щоб виконувати таку роль на Хресній Дорозі, треба як мінімум старатися наслідувати Ісуса у своєму житті, через дотримання Божих заповідей та християнської моралі. Якщо ж беретеся за цю роль, то нехай Бог допоможе виконати її якнайкраще, адже Хресна Дорога - це не театр і не вистава, а чудова можливість показати всім як Бог нас сильно любить. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Славімо Його! Звісно що так. Тут немає жодної причини, щоб священик міг відмовитися освятити будинок. 

Славімо Його! Дорога Тетяно, немає чому переживати, адже нічого страшного не сталося. Раджу вам не надавати якогось духовного значення подібним подіям, а головне, ніколи про тлумачення таких ситуацій не читайте в інтернеті, звертаючись до різних джерел інформації. Як священик, запевняю вас у тому, що ця подія немає жодного знаку, попередження, чи іншого впливу на вас. Тому всі страхи пов'язані з цим слід залишити в минулому. Заохочую вас прийти до храму, щоб священик почитав молитву від страху, приступіть до Святої Тайни Сповіді, Святого Причастя, та памятайте, що Бог нас дуже любить та заступається за кожного хто запрошує Його у своє життя. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Христос народився! Дуже добре, що таке питання у вас виникло, бо справді, ці пов'язки не слід зберігати в жодному разі. Вже не одноразово чув про такі "звичаї", які не мають нічого доброго чи корисного в собі. Все це є чисто людські видумки, я б навіть сказав забобони. Тому, в ближчому часі, раджу їх позбутися, найкраще, віднести на гріб (прикопати), або спалити. З молитвою за Вас, о. Віталій.