Воістину воскрес! Так, звісно можна. Місячні - це приводній процес в організмі жінки, а отже такою вона була сотворена Богом. Уce, щo Господь cтвopив y людині, мaє cвoє пpизнaчeння, і вcі пpoцecи в йoгo opгaнізмі цілкoм пpиpoдні. З цим збігaєтьcя і дyмкa cвятoгo Григоpгія Двoєcлoвa, що каже: "жінкa cтвopeнa caмe тaкoю, якoю cтвopeнa, і дoзвoляти їй відвідyвaти цepквy пoтpібнo нeзaлeжнo від її фізіoлoгічнoгo cтaнy. У цій cитyaції гoлoвнe – cтaн її дyші." Тож будьте спокійні та дбайте про те, щоб  чистим було Ваше серце. З молитвою за Вас, о Віталій

Якщо маєте молжливість, то принесіть вервицю до храму де священник її освятить, якщо через певні обставини такої можливості немає, то можете покропити свяченою водичкою, але пізніше все ж таки  посвятити у храмі. 

Дорога Маріє! Співпереживаю за Вашу маму та запевняю, що буду молитися. Також, звісно заохочую Вас молитися за неї, жертвувати Святе Причастя у її наміренні. Окрім цього було б добре організувати для мами духовну розмову зі священником, який міг би дати добру пораду, підтримати її та помолитися молитви на оздоровлення. З молитвою, о. Віталій

Слава навіки! Дорога Юліє! Молитви потребують усі. Щодо чину похорону самогубців, то для цього потрібен дозвіл церковної влади. 

Слава навіки. Можна.

Слава навіки! Насправді нічого страшного не сталося. Тож будьте спокійні, та в майбутньому не надавайте значення таким випадкам. 

Слава навіки! Можна, та було б добре, якщо це суттєво, повідомити про це організаторів даної молитви. Якщо ж це була ваша приватна постанова, то можете від неї відмовитись самостійно. 

Воістину воскрес! Дорога Іванно, звісно це не буде гріхом, адже священик це говорить як пораду а не як правило обов'язкове до виконання. Тож не переймайтеся цим та моліться так, щоб якнайкраще скористати з самої Служби Божої.  

Воістину воскрес! Ніщо так не допомагає нам подолати свої страхи як відчуття Божого захисту та Божої опіки, яке ми християни отримуємо через наше духовне життя, а саме щоденну молитву, участь у Святій Літургії, Святих Тайнах Сповіді та Причастя. Що стосується померлих, то звісно що вони не мають жодного впливу на нас, тож будьте спокійні та не переймайтеся цим. 

Такий хліб не є чимось інакшим після цієї відпави, адже молитва не відбувається над самим хлібом і тим більше ніяк не змінює його. Тож можна його їсти як звичайний хліб.