Слава навіки! Книга тверезості, в першу чергу призначена для людей, які не є залежними від алкоголю. Оскільки залежна особа не може у повноті свідомості і добровільності склати присягу, А кожен християнин, який є вільним від алкогольного узалежнення, може відмовитися від споживання алкоголю в наміренні зцілення близької особи або осіб, що страждають від алкогольного узалежнення. Оскільки ця недуга є глибоко духовної природи, то і жертва відмови від споживання алкоголю є цінною в очах Бога. Християнин добровільно відмовляючись від споживання алкоголю, через таку жертву засвідчує перед Богом, що справді вболіває за поневолену духом пияцтва людину і з любові до неї бере на себе терпіння в намірі, щоб Господь прийняв жертву і дарував зцілюючу силу хворій людині.

Слава навіки! Звичайно ви можете показати свою любов до Бога і вдома, незабуваючи про щоденну молитву, молитву на вервиці, читання Св. Письма, релігійної літератури чи інші духовні практики. В міру можливостей старайтеся також відвідувати Божий храм, привчаючи разом з тим і малечу до того, що вона має бути в Церкві. Нехай Господь благословить вас і вашу донечку.

Слава навіки! Канонічна ікона - це ікона, написана канонічним іконописцем, де використовуються канонічні фарби, за всіма правилами канонів Церкви.  Образи , ікони, які вишиваємо чи малюємо в більшій мірі використовуються для приватного вжитку в наших домах, чи можуть знаходитися у храмі в парафіяльних музеях. Не менш важливо є освятити образ у храмі, щоб Господь Бог зсилав своє благословення на всіх, хто буде молитися перед цією іконою. Господь подарував вам дар до вишивання і радіє, що ви в такий спосіб прославляєте Його.

Тлумачити сни є дуже важко, бо не завжди можна зрозуміти природу снів, чи вони походять від нашої уяви і пережиття протягом дня, чи від диявола чи від Бога. Але можу таку пораду, коля лягаєте спати помоліться, попросіть у Господа захисту від поганих снів, також гарною практикою від поганих снів є читання Псалмів.

Рішення щодо участі у весіллі належить прийняти вам, це не є перешкодою, щоб ви не брали участі у весіллі. Також слід пам’ятати, що людське життя починається із моменту зачаття і ця дитина, яка померла у вашому лоні належить до історії вашої родини.

Слава навіки! Записатися у Золоту Книгу Тверезості можна кожного дня, помолившись перед тим молитву до Св. Духа "Царю Небесний", та прочитавши текст присяги, що міститься на початку книги.  Кожного 13 числа місяця, ввечері, у нашому храмі служиться Свята Літургія, та Молебень за всіх залежних від алкоголю вписаних у Книзі Тверезості.

 

Слава навіки! Коли берете у руки якийсь молитовник подивіться чи є там офіційний дозвіл церковної влади з підписом єпископа. На жаль зараз з'являються багато молитов і благань, які молитвами важко назвати. Тому раджу молитися молитви із молитовника, який є благословенний Церквою та не шукати собі чогось іншого.

Воістину Воскрес! Я б не акцентував увагу на тому чи це православна чи католицька ікона. У загальному ікона є притаманна Східній Церкві. Тому це не має вагомого значення.

Ніколи силою не можна когось заставити кохати, тому коли інша людина, яку ми кохаємо не відповідає взаємністю, потрібно поважаючи свободу цієї людини вміти прийняти, що він має право також кохати ту людину, яка йому мила. Відмінність між коханням і любовю є у тому, що в коханні ми хочемо, щоб ця людина була саме нашою, не зважаючи чи інша людина хоче чи ні, а любов є жертвенною, тому інколи необхідно навіть відпустити кохану особу, якщо вона не має бажання бути із нами.

Іти чи не йти на весілля це є вашим особистим рішенням, та це рішення приймайте не виходячи із помсти, чи через те що посварилася із сусідкою. Християнин має вміти прощати образи і не відповідати злом на зло.